شیره انگور یکی از مفید ترین مواد غذایی برای مشکلات کم خونی، قوای جسمی و جنسی ضعیف و بهبود عملکرد دستگاه های مختلف بدن مانند مغز و قلب است. از قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها و برای رشد بهتر کودکان و یا زایمان راحت تر و بهتر خانم های باردار استفاده از شیره خرما یا شیره انگور توصیه می شده است .
شیره انگور میزان زیادی از مواد معدنی و انرژی زا و همچنین درصد بسیار بالایی آهن، منیزیم، فولات و ویتامین ها را در دل خود جای داده است که مصرف روزانه و منظم این ماده غذایی باعث می شود تا بدن انرژی و توان بیشتری داشته باشد و با تامین نیازهای مختلف مورد نیاز برای بدن بسیاری از درد ها را درمان و یا از بروز آنها جلوگیری کند.
شیره انگور با روش های مختلفی گرفته می شود. از روش های خانگی متنوع گرفته تا روش های مکانیزه و صنعتی تماما در تولصد شیره انگور مورد استفاده هستند و اغلب در بسیار از مطالب عنوان می شود که این روش بهترین روش برای تولید شیره انگور است و هنوز هم دقیقا خیلی از مردم نمی دانند که برای تهیه یک شیره انگور با کیفیت از چه معیارهایی باید تبعیت کنند و اصول شناخت شیره انگور خوب چیست.
این موضوع زمانی بدتر می شود که مرتبا از شیوه های نا درست در تولید شیره انگور می شنویم و اینکه برخی از تولید کنندگان شیره خرما بهداشت را رعایت نمی کنند یا از موادی شیمیایی مختلف در شیره انگور استفاده می کنند و هزار و یک موضوع دیگر که واقعا نگران کننده است.
تردیدی نیست که تشخیص شیره انگور خوب از بد کار چندان ساده ای نیست. بخصوص اینکه اغلب خود فروشنگان سطح بازار نیز که معمولا در دسترس مردم هستند هم بهترین نوع شیره انگور یا شیره خرما را از زبان تولید کننده عنوان می کنند و شاید خودشان نیز خیلی فرد موفقی در تشخیص شیره انگور اصیل و درجه یک نباشند.
قدیمی تر ها و افرادی که خودشان به قول معروف دستی بر آتش دارند خوب می دانند که بهترین راه شناخت شیره انگور با کیفیت طعم و مزه و رنگ و روی شیره است. حتی این افراد با بو کشیدن شیره انگور هم خوب می توانند به شما اصل و غیر اصل آن را توضیح دهند.